Meniu

A noua poruncă dumnezeiască

 1. Ce spune a noua poruncă dumnezeiască?

  A noua poruncă dumnezeiască spune: "Să nu pofteşti femeia aproapelui tău".

 2. Ce ne porunceşte Dumnezeu prin porunca a noua?

  Prin porunca a noua Dumnezeu ne porunceşte să fim caşti (curaţi) în toate gândurile şi dorinţele noastre. Această poruncă o completează pe a şasea, care ne cere castitate în vorbe şi fapte.

 3. Ce interzice Dumnezeu prin porunca a noua?

  Prin porunca a noua Dumnezeu interzice cultivarea gândurilor şi a dorinţelor necurate, atât pentru că ele murdăresc inima noastră, cât şi pentru că reprezintă poarta spre păcatele condamnate de porunca a şasea.

 4. Ce trebuie să facem pentru a respecta porunca a noua?

  Pentru a respecta porunca a noua trebuie să preţuim castitatea, cultivând puritatea inimii noastre. De aceea vom evita orice poate să ne aducă în minte gânduri necurate sau să trezească în noi dorinţe necurate (a se vedea porunca a şasea, nr. 193).

 5. Ce trebuie să facem atunci când totuşi ne vin gânduri sau dorinţe necurate?

  Gândurile şi dorinţele necurate trebuie alungate imediat, îndreptându-ne atenţia spre altceva, cel mai bine rugându-ne. Dacă, în schimb, ne oprim de bună voie la aceste gânduri şi dorinţe necurate, păcătuim împotriva poruncii a noua.

 

Pentru a veni în întâmpinarea celor care ar dori să prezinte copiilor acest catehism, la cateheză sau la orele de religie, fiecare capitol este oferit şi ca prezentare PowerPoint, care, pe lângă textul de mai sus, include fotografii color, uneori şi alte elemente (ex: rugăciuni), totul pentru a îmbogăţi vizual experienţa predării.

În pagina care se va deschide după ce daţi click pe butonul de mai jos căutaţi textul "Descărcaţi online → Prezentare PPTX".

Descărcaţi această prezentare PowerPointImportant: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *