Meniu

Istoria îngerilor…

Îngerii sunt fiinţe foarte frumoase, complet spirituale, şi, deci, capabile să-l cunoască şi să-l iubească pe Dumnezeu în mod perfect. În afară de aceasta, Dumnezeu i-a ridicat la demnitatea de fii ai săi, făcându-i părtaşi la aceeaşi viaţă divină a unicului său Fiu, simbolizată de aureola care înconjoară capul lor. Înainte, însă, de a-i introduce în bucuria veşnică a fericirii sale, Dumnezeu i-a pus la încercare.

Majoritatea îngerilor, în frunte cu sfântul arhanghel Mihail, l-au recunoscut pe Dumnezeu drept creator şi stăpân. Astăzi ei sunt prietenii lui Dumnezeu şi prietenii noştri. Ei participă pentru totdeauna la viaţa divină a Fiului lui Dumnezeu şi au parte de bucuria veşnică în paradis.

Îngerii sunt adesea trimişi de Dumnezeu să îndeplinească o misiune specială pe pământ, ca atunci când – pentru a o anunţa pe sfânta Fecioară că va deveni mama lui Isus – Dumnezeu l-a trimis la ea pe îngerul Gabriel.

Dumnezeu a dat fiecărui om un înger, care să-l apere de rău şi să-l ajute să facă binele. Acesta este îngerul păzitor.

RĂSPUNDE alegând răspunsul corect:

1) Care au fost primele fiinţe inteligente ale lui Dumnezeu? ÎNGERII OAMENII

2) Îngerii au un corp ca şi noi ? DA NU

3) Îngerii sunt părtaşi la viaţa divină? DA NU

Cine sunt îngerii ?

Îngerii sunt prietenii lui Dumnezeu şi păzitorii noştri.
Dumnezeu a încredinţat pe fiecare om unuia dintre ei.

Îngerii sunt spirite pure, fără un corp material: dar, pentru că nu se pot vedea, pictorii îi reprezintă ca pe nişte tineri foarte frumoşi înaripaţi.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *