Meniu

Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu făcut om

Şi acum a venit momentul cel mai frumos, acela de a-ţi vorbi despre ISUS. Tu ştii deja că Dumnezeu trăieşte veşnic fericit în trei persoane care sunt Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Ei bine, pentru a ne salva din păcat şi din infern, Tatăl ceresc, care ne iubeşte întotdeauna, chiar dacă suntem păcătoşi, l-a trimis pe pământ pe Fiul său preaiubit, care s-a făcut om luând numele de ISUS. Acesta este marele mister al ÎNTRUPĂRII.

Isus, deci, este SINGURA persoană, aceea divină a Fiului lui Dumnezeu, care are DOUĂ naturi: Natura divină şi natura umană.

Putem reprezenta în mod schematic
misterul Întrupării Fiului lui Dumnezeu.

În acest fel, şi acţiunile omeneşti ale lui Isus (ca suferinţa şi moartea pe cruce) sunt acţiuni făcute de persoana Fiului lui Dumnezeu şi au, pentru aceasta, o valoare infinită, capabilă să şteargă toate păcatele noastre şi să repare răul pe care l-am făcut.

RĂSPUNDE alegând răspunsul corect:

1) Câte persoane sunt în Isus Cristos? UNA DOUĂ

2) Isus este persoană umană sau persoană divină? UMANĂ DIVINĂ

3) A câta persoană din Sfânta Treime este Isus? PRIMA A DOUA A TREIA

4) Câte naturi are Isus? UNA DOUĂ

5) Şi care sunt?

Cine este Isus Cristos?

Isus Cristos este a doua persoană a Preasfintei Treimi, adică Fiul lui Dumnezeu făcut om.

Pentru a ne mântui de păcat şi de iad, a doua persoană din Sfânta Treime (Fiul) a venit pe pământ şi s-a făcut om, luând numele de Isus.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *