Meniu

Păcatul strămoşesc

Continuând acum istoria primilor oameni, trebuie să ştii că, la fel ca îngerii, şi ei au trebuit să treacă proba de credinţă faţă de Dumnezeu, recunoscându-l drept Creator al lor şi Domnul lor. Din păcate, ei, aşa cum relatează Biblia, ademeniţi de diavol, care s-a prezentat sub forma unui şarpe, nu s-au supus lui Dumnezeu, mâncând din fructele pomului din care Dumnezeu le poruncise să nu mănânce. Păcatul lor nu a fost unul de simplă lăcomie, ci un păcat grav de orgoliu şi de neascultare.

Au pierdut astfel nu numai viaţa divină, ci şi multe alte daruri pe care Dumnezeu le-a acordat lor: de fapt, şi-au dat seama că nu se mai iubeau, că au devenit egoişti, că oboseau muncind, că se îmbolnăveau, că îmbătrâneau şi mureau!

Păcatul săvârşit de Adam şi Eva (numit "păcat strămoşesc", pentru că a fost comis la originea omenirii) s-a transmis ca o boală ereditară la fiii lor şi la toţi urmaşii lor.

Dintre urmaşii lui Adam, singura care a fost apărată de vina păcatului strămoşesc a fost preasfânta Fecioară Maria, pentru că trebuia să fie mama neprihănită a lui Isus. În noi, vina păcatului strămoşesc este ştearsă de sfântul Botez, chiar dacă consecinţele sale dureroase (înclinaţiile rele, ignoranţa, suferinţa, moartea…) rămân încă în noi.

Ce este păcatul strămoşesc?

Păcatul strămoşesc este înclinaţia spre rău pe care fiecare om o moşteneşte de la Adam, prin faptul că se trage din el. De acest păcat a fost scutită preasfânta Fecioară Maria.


Aşa cum povesteşte Biblia, Adam şi Eva, ademeniţi de diavol, reprezentat sub forma unui şarpe, nu s-au supus lui Dumnezeu, mâncând din fructul oprit…

…şi au pierdut astfel viaţa divină, sănătatea şi fericirea, atât pentru ei, cât şi pentru urmaşii lor.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *