Meniu

Ţara în care a trăit Isus

Înainte de a începe să-ţi vorbesc despre Isus, vreau să-ţi arăt ţara în care a trăit Isus: PALESTINA. Ea este scăldată la vest de Marea Mediterană şi este străbătută vertical de râul Iordan, care traversează mai întâi Lacul Genezaret şi apoi se varsă în Marea Moartă.

Palestina este împărţită în trei regiuni: în nord, Galileea; în centru, Samaria; în sud, Iudeea. Oraşele şi satele mai importante pentru a cunoaşte viaţa lui Isus sunt:

  • în Galilea: Nazaret, Cana, Cafarnaum.
  • în Samaria: Sihem.
  • în Iudeea: Ierusalim, Betleem, Betania, Ierihon.

Isus s-a născut la Betleem, în Iudeea, când Palestina era ocupată de romani, în anul 753 de la fondarea Romei. După ce s-a întors din Egipt, unde a fugit pentru a scăpa de persecuţia lui Irod, Isus şi-a petrecut aproape întreaga sa viaţă la Nazaret, în Galileea, cu mama sa şi cu sfântul Iosif, lucrând ca tâmplar.

La 30 de ani şi-a început misiunea pe care Tatăl i-a încredinţat-o, de a vesti lumii adevărul divin. Pentru aceasta, a călătorit mult prin toată Palestina, predicând şi făcând multe minuni.

La 33 de ani a fost închis de conducătorii poporului evreu şi a fost condamnat, pe nedrept, să moară pe cruce pe muntele Calvar, care se înalţă în afara zidurilor Ierusalimului.

Dar după trei zile a înviat şi s-a arătat viu ucenicilor săi, cărora le-a dat porunca de a predica în toată lumea ceea ce el a învăţat.

Apoi, după ce a promis că-l va trimite pe Duhul Sfânt, în văzul lor, s-a înălţat la cer.

La sfârşitul lumii, Isus se va întoarce din nou vizibil pe pământ, pentru a judeca toţi oamenii, buni şi răi.

Iată harta geografică a pământului unde Isus s-a născut, a trăit şi a murit pentru noi. Citeşte explicaţiile.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *