Meniu

Sărbătorirea duminicii

Sărbătorirea duminicii este un act de credinţă! În fiecare duminică, Cristos cel înviat ne cheamă să celebrăm, în Biserică, memorialul Paştelui său. Acela care se sustrage în mod regulat şi cu uşurătate acestei chemări ajunge să nu-şi mai alimenteze viaţa de credinţă. Pierde legătura cu fraţii săi şi se încăpăţânează să nesocotească nu numai chemarea Domnului dar şi faptul că Domnul i se dăruieşte ca hrană. A participa la Liturghie este o îndatorire, o necesitate vitală. Fără Liturghie, cu timpul, credinţa moare în inima creştinului, iar comunitatea pierde.

Şi odihna duminicală este un act de credinţă. Să te opreşti din lucru înseamnă să crezi că această viaţă, care este un dar al lui Dumnezeu, poate continua chiar dacă în ziua aceea noi încetăm să ne agităm şi să ne surmenăm. Acceptând acest răgaz, îi spunem Domnului că El este izvorul vieţii noastre, şi nu noi, şi că El ne eliberează de orice robie, uneori chiar şi de aceea a muncii.

Citiţi mai multe despre sărbătorirea duminicii în „Credinţa catolică. Cateheză pentru adulţi”.

Deschideţi materialul recomandatImportant: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *