Meniu

Fericiţii Francisc şi Iacinta Marto (Apariţiile Sfintei Fecioare la Fatima, 1917)

La vârsta de aproape șase ani Francisc și Iacinta au început să ducă la pășune mica turmă al tatălui lor; în timp ce se îngrijeau de oi, se întâlneau de obicei și cu turma unchiului, care era condusă la pășune de verișoara lor, Lucia, cu puțin mai mare decât ei, fiind născută în anul 1907.

Cei trei copii petreceau aproape toată ziua în afara casei, păzind oile. Pe când se îngrijeau de mica lor turmă de oi, în toamna anului 1916, cei trei copii au avut extraordinara întâlnire cu îngerul Euharistiei.

După cum a povestit Lucia, cu acea ocazie le-a apărut un înger care ținea un potir în mâna stângă, în timp ce cu dreapta ținea deasupra o ostie din care cădeau în potir picături de sânge.

Îngerul însuși a îngenuncheat alături de cei trei copii și i-a invitat să repete de trei ori următoarea invocație: „Preasfântă Treime, Tată și Fiu și Duh Sfânt, eu te ador din tot sufletul și îți ofer preaprețiosul trup, sânge, suflet și dumnezeire ale lui Isus Cristos Domnul nostru, prezent în toate tabernacolele din lume, pentru repararea ofenselor, sacrilegiilor și nerecunoștinței cu care este jignit. Pentru infinitele merite ale sfintei sale inimi și prin mijlocirea inimii neprihănite a Mariei, îți cer convertirea sărmanilor păcătoși”.

După ce a ridicat apoi potirul și ostia, îngerul i-a dat Luciei ostia, pe când Iacintei și lui Francisc le-a oferit să bea conținutul din potir.

Făcând aceasta a spus: „Luați și beți trupul și sângele lui Isus Cristos, îngrozitor ofensat de oamenii nerecunoscători. Reparați delictele lor și consolați-l pe Dumnezeul vostru”.

Prosternându-se încă o dată la pământ, a repetat de trei ori aceeași rugăciune: „Preasfântă Treime …” și apoi a dispărut.

Din ziua aceea a început să crească în Francisc și Iacinta dorința de a-l primi pe Isus prezent în Euharistie, precum și nevoia imperioasă de a petrece cât mai mult timp înaintea tabernacolului: „Isus cel ascuns” era expresia lor favorită atunci când se refereau la preasfântul sacrament.

La 13 mai 1917, pe când cei trei pășteau turma în localitatea Cova da Iria, au asistat la o apariție a Maicii Domnului, care le-a poruncit să se întoarcă în același loc în ziua de 13 a fiecărei luni, până în octombrie.

Și cu această ocazie Fecioara Maria le-a cerut copiilor rugăciuni și sacrificii pentru păcătoși, mai ales prin participarea la sfânta Liturghie și prin recitarea sfântului Rozariu.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *