Meniu

Fericitul Bartolo Longo (1841-1926)

Strălucit avocat, s-a dedicat realizării sanctuarului sfintei Fecioare din Pompei și catehizării locuitorilor din acele locuri.

A avut o deosebită atenție față de copii, a întemeiat orfelinate, aziluri, adăposturi pentru copiii pușcăriașilor, școli serale catehetice și de meserii.

A fost foarte evlavios față de sfânta Euharistie; el ne spune cu privire la aceasta: “Care este secretul meu? Iată, uitați-vă acolo, în acel tabernacol, unde este vie scânteierea marmurei și a aurului: acolo este tronul său, palatul său; în acel vas sfânt, în acel loc, în mijlocul altarului: acolo este Isus viu și adevărat în cel mai nobil dintre misterele sale.

La acest izvor foarte curat am potolit setea copilașilor mei (…). Iată teza pe care eu o afirm foarte luminos cu faptele: sfânta Împărtășanie cu Cristos este cel mai puternic mijloc de educare a copilașilor. Chiar și copiii cei mai incorigibili, născuți în familii de delincvenți, cu ajutorul Împărtășaniei zilnice, pot fi transformați în îngeri”.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *