Meniu

Miracolul de la Bagno din Romagna (1412)

În anul 1412, părintele Lazăr din Veneția era prior la mănăstirea camaldolezilor. Într-o zi, pe când celebra Liturghia în biserica “Santa Maria in Bagno”, ajungând la consacrare, s-a gândit la marile mistere ale credinței și a fost cuprins de bine cunoscutele ispite: dacă sub speciile consacrate s-ar găsi real, viu și adevărat Isus cu trupul, sângele, sufletul și dumnezeirea sa. Și iată că vinul consacrat din potir, pierzând aspectul de vin, pe neașteptate s-a transformat în sânge, clocotind ca și cum ar fi viu, s-a ridicat până la marginea potirului și a ieșit afară, udând corporalul.

Priorul oficiant, cu lacrimi în ochi, a proclamat că acea minune, dovadă incontestabilă a adevărului prezenței reale a lui Isus în sacramentul de pe altar, a fost voită de milostivirea dumnezeiască pentru a împrăștia îndoielile și ispitele.

Acest corporal miraculos se păstrează în biserica “Santa Maria in Bagno” și este obiect de mare venerație pentru creștinii care, o dată pe an, de Corpus Domini, îl poartă în procesiune prin sat.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *