Meniu

Sfânta Gemma Galgani (1878-1903)

Gemma a fost o sfântă extraordinară: o mistică, o contemplativă. Încă de mică nota în caietele de școală gândurile și rugăciunile sale de fiecare zi, cu propunerea de a trăi o viață tot mai curată.

Vorbea cu îngerul ei păzitor încredințându-i îndatoriri delicate, ca aceea de a duce la Roma scrisorile pe care le scria preotului ei spiritual; scrisorile ajungeau în mod misterios la destinație fără ajutorul poștei.

A avut și darul excepțional al stigmatelor. Dar Gemma a fost în special foarte evlavioasă față de sfânta Euharistie, pe care o așeza în centrul spiritualității sale. Cu toate că era bolnavă, voia să meargă la Liturghie în fiecare zi; ea spunea adesea: “Mie mi se face rău când stau departe de Isus din sfântul sacrament”.

Toată ziua Gemmei era împărțită între mulțumire față de Euharistia primită deja și pregătire pentru Împărtășania pe care urma să o primească în ziua următoare.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *