Meniu

Despre îngeri

 1. Cine sunt îngerii?

  Îngerii sunt fiinţe spirituale (fără trup), create, nemuritoare, cu inteligenţă proprie şi voinţă liberă.

 2. Cum erau îngerii când i-a creat Dumnezeu?

  Când i-a creat Dumnezeu, toţi îngerii erau buni şi fericiţi.

 3. Au rămas toţi îngerii buni şi fericiţi?

  Nu toţi au rămas buni şi fericiţi. Unii îngeri, în frunte cu Lucifer, din cauza mândriei, s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, ajungând în iad.

 4. Cum se numesc aceşti îngeri răi şi ce fac ei?

  Îngerii care s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu se numesc diavoli, demoni sau spirite necurate. Din ură faţă de Dumnezeu, ei îl ispitesc pe om, căutând astfel să îl convingă să comită răul.

 5. Ce fac îngerii care au rămas buni?

  Îngerii buni îl contemplă fără încetare pe Dumnezeu faţă către faţă, îl preamăresc, îl slujesc şi sunt mesagerii Săi. O parte dintre ei ne slujesc păzindu-ne.

 6. Cum se numesc îngerii care ne păzesc şi ce fac ei?

  Îngerii care ne păzesc se numesc îngeri păzitori. Ei ne apără sufletul şi trupul, se roagă pentru noi şi ne îndeamnă la bine. Fiecare dintre noi are un înger păzitor.

 

Pentru a veni în întâmpinarea celor care ar dori să prezinte copiilor acest catehism, la cateheză sau la orele de religie, fiecare capitol este oferit şi ca prezentare PowerPoint, care, pe lângă textul de mai sus, include fotografii color, uneori şi alte elemente (ex: rugăciuni), totul pentru a îmbogăţi vizual experienţa predării.

În pagina care se va deschide după ce daţi click pe butonul de mai jos căutaţi textul "Descărcaţi online → Prezentare PPTX".

Descărcaţi această prezentare PowerPointImportant: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *