Meniu

Roadele sacramentului Mirului

Mirul este o revărsare deplină a Duhului Sfânt, o întărire și o desăvârșire a Botezului. Prin acest sacrament are loc în noi creșterea harurilor baptismale: consolidează în noi calitatea de fii ai lui Dumnezeu; ne unește mai strâns cu Isus; sporește în noi darurile Duhului Sfânt; ne leagă mai strâns cu Biserica; ne dăruiește o putere specială a Duhului Sfânt, pentru a răspândi și apăra credința prin cuvânt și faptă, ca adevărați martori ai lui Isus, pentru a nu ne rușina niciodată de crucea lui. Cel care primește sacramentul Mirului cu credință, primește nobilul titlu de soldat și apostol al lui Cristos.

Ca soldat al lui Cristos, trebuie să participe la lupta pe care Domnul său o duce împotriva Satanei și a păcatului. Soldatul trebuie să fie capabil să sufere pentru a câștiga o bătălie (nu există luptă fără suferință), pentru bine și pentru adevăr. Ca apostol, trebuie să învețe adevărul religios pe cei mici, pe cei ignoranți: să apere adevărurile religioase în fața celor care-l neagă pe Dumnezeu sau îl ofensează.

Citiți mai multe despre roadele mirului în “Manual de religie. Clasa a V-a. Sacramentele”.

Deschideți materialul recomandatImportant: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *