Meniu

Introducere

 1. Crezi în Dumnezeu?

  Da, cred în Dumnezeu, şi doresc să cresc tot mai mult în credinţa primită la Botez şi în prietenia cu Dumnezeu.

 2. Ce înseamnă a crede în Dumnezeu?

  A crede în Dumnezeu înseamnă a accepta ca fiind adevărată învăţătura creştină şi a trăi după principiile şi valorile credinţei. Pentru aceasta, este desigur necesar să cunoaştem învăţătura creştină.

 3. Ce este învăţătura creştină?

  Învăţătura creştină este ceea ce ne învaţă Biserica, bazându-se pe Revelaţia divină – pe ceea ce Dumnezeu a descoperit despre Sine oamenilor prin patriarhii şi profeţii Vechiului Testament, iar în Noul Testament prin Isus Hristos.

 4. Ce trebuie să facem pentru a fi buni creştini?

  Pentru a fi buni creştini trebuie:

  • să credem cu adevărat ceea ce mărturisim în Crez;

  • să respectăm Poruncile lui Dumnezeu şi ale Bisericii;

  • să primim Sacramentele, mijloace speciale prin care Dumnezeu ne oferă harurile Lui;

  • să vorbim cu Dumnezeu în Rugăciune, menţinând o relaţie vie şi personală cu El.

 5. Unde găsim explicate toate acestea?

  Toate acestea le găsim explicate în catehism, unde ne este prezentată pe scurt învăţătura creştină.

  În el se vorbeşte:

  1. Despre Crez

  2. Despre Porunci

  3. Despre Sacramente

  4. Despre Rugăciune

 6. Este necesar să cunoaştem catehismul?

  Da, ca şi creştini este necesar să cunoaştem catehismul, pentru că studiindu-l temeinic ajungem să îl cunoaştem mai bine pe Dumnezeu şi planul Său de iubire pentru noi, oamenii.

 7. Acest catehism este suficient pentru a ne cunoaşte credinţa?

  Credinţa nu poate fi cuprinsă într-o carte, nici în zece. O viaţă de om nu ajunge pentru a-l cunoaşte pe deplin pe Dumnezeu! Acest catehism este astfel doar un mic ajutor pentru a înţelege primele noţiuni ale credinţei şi un îndemn pentru aprofundarea ei, prin cateheză, discutând cu părinţii şi cu preoţii, citind şi alte cărţi referitoare la credinţa creştină.

Rugăciune

Părinte ceresc, doresc să te cunosc cu inima şi cu mintea mea. Tu ni te-ai descoperit prin lucrarea mâinilor Tale, dar şi vorbindu-ne prin profeţi, şi mai ales prin Fiul Tău şi Domnul nostru Isus Hristos. Ceea ce ne-ai descoperit ai încredinţat Bisericii, care păstrează adevărurile Tale ca pe o mare comoară şi ni le explică în mod simplu prin catehisme. Trimite, te rog, pe Spiritul Tău cel Sfânt asupra mea, să mă lumineze în studierea catehismului, pentru ca să cresc în cunoaştere şi în înţelepciunea spirituală şi, punând în practică ceea ce voi învăţa, să te preamăresc prin cuvintele şi faptele mele. Că Tu eşti Dumnezeul nostru, şi Ţie ţi se cuvine toată mărirea, cinstea şi închinarea, Tatălui şi Fiului şi Spiritului Sfânt. Amin.

 

Pentru a veni în întâmpinarea celor care ar dori să prezinte copiilor acest catehism, la cateheză sau la orele de religie, fiecare capitol este oferit şi ca prezentare PowerPoint, care, pe lângă textul de mai sus, include fotografii color, uneori şi alte elemente (ex: rugăciuni), totul pentru a îmbogăţi vizual experienţa predării.

În pagina care se va deschide după ce daţi click pe butonul de mai jos căutaţi textul "Descărcaţi online → Prezentare PPTX".

Descărcaţi această prezentare PowerPointImportant: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *