Meniu

Sacramentul Maslului

 1. Ce este Maslul?

  Maslul (sau Ungerea bolnavilor) este Sacramentul prin care bolnavul, prin ungerea cu untdelemn sfinţit şi prin rugăciunea preoţilor, dobândeşte harurile de care are nevoie în starea de boală, şi vindecarea trupească, dacă este voinţa lui Dumnezeu.

 2. Care sunt efectele Maslului?

  Prin primirea Maslului:

  • suferinţa bolnavului este unită cu suferinţa lui Isus Hristos;

  • bolnavul primeşte mângâiere, pace, curaj şi răbdare, pentru a putea suporta creştineşte suferinţa;

  • îi sunt iertate păcatele dacă nu a putut să se spovedească;

  • dacă este pentru binele lui spiritual, poate primi şi vindecare de boală sau alinarea ei;

  • dacă este pe moarte, sufletul lui este pregătit pentru trecerea la viaţa veşnică.

 3. Cine poate primi Maslul?

  Poate primi Maslul credinciosul care începe să fie în pericol de moarte din cauza bolii sau a bătrâneţii. Primirea Maslului se poate repeta la agravarea bolii sau la o altă boală gravă.

 4. Cine administrează Maslul?

  Maslul poate să fie administrat de episcopi sau preoţi. Când este posibil, Sacramentul este administrat de mai mulţi preoţi împreună, dar poate fi dat valid şi de către un singur preot.

 5. În ce context poate fi administrat Maslul?

  Maslul poate fi administrat la biserică, acasă sau la spital, după cum este condiţia celui care urmează să primească Sacramentul. Când este posibil, este bine ca Maslul să fie precedat de Spovadă şi urmat de primirea Euharistiei.

 6. Cum se administrează Maslul?

  Preoţii administrează bolnavului Maslul ungându-l cu untdelemn sfinţit (pe frunte, ochi, urechi, nas, gură, piept, mâini, picioare) şi rugându-se lui Dumnezeu să îi dea harurile de care are nevoie în starea de boală, şi vindecarea trupească, dacă este voinţa Lui.Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *