Meniu

Despre viaţa veşnică

 1. Ce se întâmplă cu sufletul după moarte?

  Imediat după moarte, sufletul omului va fi judecat individual de Isus Hristos: aceasta este judecata particulară.

 2. Pentru ce vor fi judecaţi oamenii?

  Oamenii vor fi judecaţi pentru toate gândurile, cuvintele şi faptele lor, pentru binele făcut sau omis.

 3. Unde se va duce sufletul după judecata particulară?

  După judecata particulară sufletul se va duce în rai, în iad sau în purgatoriu.

 4. Ce este raiul (sau cerul)?

  Raiul este starea de fericire veşnică şi desăvârşită, în care sufletele îl văd pe Dumnezeu faţă către faţă şi trăiesc în comuniune de iubire cu El.

 5. Care suflete ajung în rai?

  În rai ajung sufletele acelora care mor în starea harului sfinţitor şi sunt curate de toate păcatele şi de pedepsele lor.

 6. Ce este iadul?

  Iadul este starea de suferinţă veşnică. Pedeapsa principală a iadului constă în despărţirea veşnică de Dumnezeu.

 7. Care suflete ajung în iad?

  În iad ajung sufletele acelora care mor în stare de păcat de moarte, perseverând până în momentul morţii în lipsa de căinţă şi în respingerea iubirii milostive a lui Dumnezeu.

 8. Ce este purgatoriul?

  Purgatoriul este starea de suferinţă vremelnică a celor care, deşi este sigură mântuirea lor veşnică, mai au nevoie de purificare pentru a intra în fericirea cerească.

 9. Care suflete ajung în purgatoriu?

  În purgatoriu ajung sufletele celor care mor doar cu păcate uşoare sau care nu au ispăşit pe pământ pedeapsa purificatoare vremelnică pentru păcatele iertate.

 10. Ce se va întâmpla la sfârşitul lumii?

  La sfârşitul lumii va avea loc a doua venire a lui Isus Hristos, când morţii vor învia şi va avea loc Judecata de Apoi.

 11. Ce înseamnă învierea morţilor?

  Trupurile tuturor celor morţi vor fi înviate şi reunite definitiv cu sufletele lor, pentru ca persoana întreagă – trup şi suflet – să se bucure de răsplata veşnică sau să sufere pedeapsa veşnică.

 12. Ce se va întâmpla la Judecata de Apoi?

  La Judecata de Apoi, Isus Hristos îi va judeca pe toţi oamenii, în mod public. Va urma fericirea veşnică pentru cei buni, în rai, şi osânda veşnică pentru cei răi, în iad.

 

Pentru a veni în întâmpinarea celor care ar dori să prezinte copiilor acest catehism, la cateheză sau la orele de religie, fiecare capitol este oferit şi ca prezentare PowerPoint, care, pe lângă textul de mai sus, include fotografii color, uneori şi alte elemente (ex: rugăciuni), totul pentru a îmbogăţi vizual experienţa predării.

În pagina care se va deschide după ce daţi click pe butonul de mai jos căutaţi textul "Descărcaţi online → Prezentare PPTX".

Descărcaţi această prezentare PowerPointImportant: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *