Meniu

Imagine: Adoraţia magilor

Această capodoperă splendidă a Adoraţiei magilor (cf. Mt 2,1-12) prezintă revelarea lui Isus tuturor neamurilor. Întruparea este un dar făcut nu numai credinţei Mariei, a lui Iosif, a femeilor, a păstorilor, a lumii simple din poporul lui Israel, dar şi credinţei acestor străini veniţi din Orient, pentru a-l adora pe Mesia nou-născutul şi a-i prezenta darurile lor:

"Intrând în casă, au văzut copilul împreună cu Maria, mama lui. Apoi, căzând la pământ, l-au adorat şi, deschizând tezaurele lor, i-au oferit în dar aur, tămâie şi smirnă" (Mt 2,11).

Magii constituie primiţia popoarelor chemate la credinţă, care se apropie de Isus nu cu mâinile goale, ci cu bogăţiile din ţările şi din culturile lor.

Evanghelia lui Isus este cuvânt mântuitor pentru întreaga omenire. Leon cel Mare spunea:

"Toate popoarele, reprezentate de cei trei magi, să- l adore pe Creatorul universului şi Dumnezeu să fie cunoscut nu numai în Iudeea, ci pe tot pământul, pentru ca pretutindeni în Israel să fie mare numele său" (cf. Ps 76 , 2) (Predica a 3-a pentru Epifanie).

Această primă parte a Compendiului ilustrează întâlnirea dintre Dumnezeu şi om şi răspunsul de credinţă pe care Biserica, în numele tuturor oamenilor, îl dă la darul întrupării răscumpărătoare a Fiului lui Dumnezeu şi al revelaţiei sale divine.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *