Meniu

Euharistia şi Neprihănita de la Lourdes (1888)

La Lourdes, treizeci de ani după apariţiile sfintei Fecioare în faţa sfintei Bernadeta (foarte evlavioasă faţă de Euharistie), la 22 august 1888, un preot francez din „Pelerinajul Naţional” a propus să se facă o procesiune cu preasfântul sacrament.

La ora 4.00 din după-amiaza acelei zile, au fost binecuvântaţi pentru prima dată, înaintea grotei apariţiilor, toţi bolnavi veniţi cu pelerinii. Ce spectacol! Cred că nu poate exista un act mai frumos de credinţă în prezenţa reală a lui Isus în Euharistie decât acela care are loc la Lourdes în timpul procesiunii şi binecuvântării bolnavilor cu preasfântul sacrament.

În timpul acelei prime procesiuni a avut loc instantaneu o vindecare importantă: domnul Pietro Delannoy, de ani de zile suferea de ataraxie (boală care stânjeneşte coordonarea mişcărilor voluntare şi care conduce inevitabil la moarte), a fost vindecat instantaneu la trecerea ostensoriul care conţinea preasfântul sacrament.

A fost prima minune euharistică întâmplată la Lourdes. De la 22 august 1888, procesiunea euharistică pentru bolnavi nu a mai încetat. De aceea, sanctuarul din Lourdes a devenit unul dintre mărturiile cele mai evidente ale credinţei în prezenţa reală a lui Isus în Euharistie.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *