Meniu

Fericiţii Francisc şi Iacinta Marto (Apariţiile Sfintei Fecioare la Fatima, 1917)

La vârsta de aproape şase ani Francisc şi Iacinta au început să ducă la păşune mica turmă al tatălui lor; în timp ce se îngrijeau de oi, se întâlneau de obicei şi cu turma unchiului, care era condusă la păşune de verişoara lor, Lucia, cu puţin mai mare decât ei, fiind născută în anul 1907.

Cei trei copii petreceau aproape toată ziua în afara casei, păzind oile. Pe când se îngrijeau de mica lor turmă de oi, în toamna anului 1916, cei trei copii au avut extraordinara întâlnire cu îngerul Euharistiei.

După cum a povestit Lucia, cu acea ocazie le-a apărut un înger care ţinea un potir în mâna stângă, în timp ce cu dreapta ţinea deasupra o ostie din care cădeau în potir picături de sânge.

Îngerul însuşi a îngenuncheat alături de cei trei copii şi i-a invitat să repete de trei ori următoarea invocaţie: „Preasfântă Treime, Tată şi Fiu şi Duh Sfânt, eu te ador din tot sufletul şi îţi ofer preapreţiosul trup, sânge, suflet şi dumnezeire ale lui Isus Cristos Domnul nostru, prezent în toate tabernacolele din lume, pentru repararea ofenselor, sacrilegiilor şi nerecunoştinţei cu care este jignit. Pentru infinitele merite ale sfintei sale inimi şi prin mijlocirea inimii neprihănite a Mariei, îţi cer convertirea sărmanilor păcătoşi”.

După ce a ridicat apoi potirul şi ostia, îngerul i-a dat Luciei ostia, pe când Iacintei şi lui Francisc le-a oferit să bea conţinutul din potir.

Făcând aceasta a spus: „Luaţi şi beţi trupul şi sângele lui Isus Cristos, îngrozitor ofensat de oamenii nerecunoscători. Reparaţi delictele lor şi consolaţi-l pe Dumnezeul vostru”.

Prosternându-se încă o dată la pământ, a repetat de trei ori aceeaşi rugăciune: „Preasfântă Treime …” şi apoi a dispărut.

Din ziua aceea a început să crească în Francisc şi Iacinta dorinţa de a-l primi pe Isus prezent în Euharistie, precum şi nevoia imperioasă de a petrece cât mai mult timp înaintea tabernacolului: „Isus cel ascuns” era expresia lor favorită atunci când se refereau la preasfântul sacrament.

La 13 mai 1917, pe când cei trei păşteau turma în localitatea Cova da Iria, au asistat la o apariţie a Maicii Domnului, care le-a poruncit să se întoarcă în acelaşi loc în ziua de 13 a fiecărei luni, până în octombrie.

Şi cu această ocazie Fecioara Maria le-a cerut copiilor rugăciuni şi sacrificii pentru păcătoşi, mai ales prin participarea la sfânta Liturghie şi prin recitarea sfântului Rozariu.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *