Meniu

Miracolul de la Bagno din Romagna (1412)

În anul 1412, părintele Lazăr din Veneţia era prior la mănăstirea camaldolezilor. Într-o zi, pe când celebra Liturghia în biserica „Santa Maria in Bagno”, ajungând la consacrare, s-a gândit la marile mistere ale credinţei şi a fost cuprins de bine cunoscutele ispite: dacă sub speciile consacrate s-ar găsi real, viu şi adevărat Isus cu trupul, sângele, sufletul şi dumnezeirea sa. Şi iată că vinul consacrat din potir, pierzând aspectul de vin, pe neaşteptate s-a transformat în sânge, clocotind ca şi cum ar fi viu, s-a ridicat până la marginea potirului şi a ieşit afară, udând corporalul.

Priorul oficiant, cu lacrimi în ochi, a proclamat că acea minune, dovadă incontestabilă a adevărului prezenţei reale a lui Isus în sacramentul de pe altar, a fost voită de milostivirea dumnezeiască pentru a împrăştia îndoielile şi ispitele.

Acest corporal miraculos se păstrează în biserica „Santa Maria in Bagno” şi este obiect de mare veneraţie pentru creştinii care, o dată pe an, de Corpus Domini, îl poartă în procesiune prin sat.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *