Meniu

Miracolul din Lanciano (750)

În Lanciano, Abruzzo (Italia), în jurul anului 750, Isus a vrut să dea o dovadă a prezenţei sale reale în Euharistie.

În biserica „Sfântul Francisc”, unde a avut loc minunea, o inscripţie pe marmură povesteşte ce s-a petrecut atunci, în locul unde este păstrată şi acum relicva: „Cam în anii Domnului şapte sute, în această biserică un preot călugăr s-a îndoit de faptul că în ostia consacrată este cu adevărat trupul Domnului nostru, iar în potir sângele său. A celebrat Liturghia şi, după ce a spus cuvintele consacrării, a văzut că ostia a devenit carne şi vinul a devenit sânge. Au fost arătate toate acestea celor din jur şi întregului popor.

Carnea este încă întreagă şi sângele împărţit în cinci părţi inegale, care împreună cântăresc cât fiecare luată separat. Toate acestea pot fi văzute în această capelă construită de Ioan Francisc Valsecca, cu propria cheltuială, în anul Domnului 1636″.

Analizele de laborator, din aceşti ultimi ani, efectuate de mai multe ori şi de diferiţi experţi, confirmă că este vorba de carne şi sânge de om care se păstrează în mod nealterat.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *