Meniu

Padre Pio din Pietrelcina (1887-1968)

Padre Pio este un sfânt foarte aproape de noi în timp şi deci foarte cunoscut. Mare taumaturg, mistic, foarte evlavios faţă de Euharistie şi faţă de preacurata Fecioară Maria, el recomanda recitarea sfântului Rozariu şi punea în centrul vieţii sale spirituale sfânta Liturghie.

Într-unul dintre multele momente de extaz, Isus i-a adresat lui Padre Pio aceste cuvinte: „Cu câtă nerecunoştinţă este răsplătită iubirea mea din partea oamenilor (…)! Mă lasă singur în biserici, noaptea şi ziua. Nu se mai preocupă de sacramentul altarului; nu se mai vorbeşte de acest sacrament al iubirii, iar cei care vorbesc, vai! cu câtă indiferenţă, cu câtă răceală o fac!”.

În învăţăturile sale, Padre Pio insista: „Euharistia este maximul dintre miracole; este ultimul semn şi cel mai mare al iubirii lui Isus pentru noi, iar el a făcut toate acestea pentru a ne da o viaţă din plin, îmbelşugată, perfectă”. Padre Pio recomanda Euharistia ca mijloc pentru ajungerea la sfinţenie, cu condiţia ca aceasta să fie primită cu credinţă şi cu inimă curată.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *