Meniu

Sfânta Gemma Galgani (1878-1903)

Gemma a fost o sfântă extraordinară: o mistică, o contemplativă. Încă de mică nota în caietele de şcoală gândurile şi rugăciunile sale de fiecare zi, cu propunerea de a trăi o viaţă tot mai curată.

Vorbea cu îngerul ei păzitor încredinţându-i îndatoriri delicate, ca aceea de a duce la Roma scrisorile pe care le scria preotului ei spiritual; scrisorile ajungeau în mod misterios la destinaţie fără ajutorul poştei.

A avut şi darul excepţional al stigmatelor. Dar Gemma a fost în special foarte evlavioasă faţă de sfânta Euharistie, pe care o aşeza în centrul spiritualităţii sale. Cu toate că era bolnavă, voia să meargă la Liturghie în fiecare zi; ea spunea adesea: „Mie mi se face rău când stau departe de Isus din sfântul sacrament”.

Toată ziua Gemmei era împărţită între mulţumire faţă de Euharistia primită deja şi pregătire pentru Împărtăşania pe care urma să o primească în ziua următoare.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *