Meniu

Sfântul Ioan Bosco (1815-1888)

Acest sfânt preot este fondatorul Societăţii „Sfântul Francisc de Sales” şi a Institutului „Fiicele Mariei, Ajutorul Creştinilor”; s-a dedicat cu fervoare educării tinerilor, creând oratorii, şcoli de formare, misiuni în toată lumea.

Sfântul Ioan Bosco a fost foarte evlavios faţă de Euharistie. Avea o mare credinţă în sfânta Liturghie. La ai săi le impunea prin regulă, iar la toţi ceilalţi le sugera prin sfat, să participe în fiecare zi, amintind cuvintele sfântului Augustin, potrivit cărora cei care participă cu evlavie şi cu asiduitate la sfânta Liturghie nu pier de moarte rea.

Mai spunea că Domnul ascultă în mod special rugăciunile bine făcute în momentul ridicării speciilor sacramentale.

Tuturor le repeta: „Vreţi ca Domnul să vă dea multe haruri? Vizitaţi-l deseori. Dragii mei, vizita la preasfântul sacrament este un mijloc foarte necesar pentru a învinge diavolul. Mergeţi deci deseori să-l vizitaţi pe Isus, iar diavolul nu va învinge”. Şi încă: „Să ne amintim bine că acest sacrament nu este numai o amintire a ceea ce a făcut Isus, ci este un sacrament în care este dat omului acelaşi trup şi acelaşi sânge jertfite pe cruce”.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *