Meniu

Venerabila Antonietta Meo, Nennolina (1930-1937)

Această copilă, născută la Roma într-o familie de catolici practicanţi a trăit scurta ei viaţă chinuită de diverse boli.

Ea punea în centrul vieţii sale pe Isus prezent în Euharistie.

În ajunul primei sale Împărtăşanii, Antonietta a scris: „Scumpule Isuse, spune-i lui Dumnezeu Tatăl că sunt fericită că m-a inspirat să accept propunerea de a primi prima sfântă Împărtăşanie în ziua de Crăciun, pentru că este chiar ziua în care s-a născut Isus pe pământ pentru a ne salva şi pentru a muri pe cruce”.

Celor care îi vorbeau despre frumoasa ei rochie albă pe care a îmbrăcat-o pentru Împărtăşanie, ea le răspundea: „Rochia este frumoasă, dar este esenţial ca să fie frumoasă rochia sufletească”.

Isus rămânea Dumnezeul atotputernic de la care cerea multe haruri; în ziua primei sfinte Împărtăşanii Antonietta le-a enumerat: „Scumpule Isuse euharistic, aş vrea aceste trei haruri: primul: să mă faci sfântă, acesta este lucrul cel mai important; al doilea: să-mi dai suflete pentru a le salva; al treilea: să faci să mă vindec şi să merg bine; acest lucru nu este aşa de important”.

Antonietta se pregătea cu mult zel pentru spovadă şi o aştepta cu nerăbdare: „Scumpule Isuse, sunt foarte fericită că mâine merg să mă spovedesc…, şi pentru că preotul, în acel moment, te reprezintă pe tine, scumpule Isuse!”.

După ce a făcut prima sfântă Împărtăşanie în noaptea de Crăciun, a scris: „Scumpule Isuse euharistic, îţi mulţumesc pentru că anul acesta am făcut prima sfântă Împărtăşanie şi tu ai venit să locuieşti în inima mea”.

Din noaptea aceea Antonietta voia să primească sfânta Împărtăşanie în fiecare zi şi i-a spus lui Isus într-o lungă scrisoare: „Scumpule Isuse euharistic, te iubesc foarte, foarte mult… Scumpule Isuse,… ştiu că ai suferit mult când erai mic! Vreau să merg în fiecare duminică la Liturghie unde se reînnoieşte jertfa ta de pe cruce şi unde faci jertfa şi mai mare de a te închide în sacramentul altarului. Scumpule Isuse, voi veni să te primesc în fiecare duminică, dar aş vrea să te primesc în fiecare zi, însă mama nu mă duce”.

Când nu putea să meargă la biserică, Antonietta făcea Împărtăşania spirituală şi îi scria lui Isus: „Scumpule Isuse, nu pot să vin să te primesc în sfânta Împărtăşanie, dar vreau ca tu să vii în fiecare dimineaţă în inima mea cel puţin în mod spiritual”.

Când avea ocazia, oferea şi împărtăşanii de reparare, la care cu mare insistenţă l-a invitat şi pe papa Pius al XI-lea: „Scumpule Isuse, mâine voi lua sfânta Împărtăşanie pentru a repara toate păcatele acelor oameni care vor să se cheme fără Dumnezeu”.

S-o rugăm pe această mică mare sfântă să ne ajute să avem aceleaşi sentimente faţă de Isus din Euharistie.

(Mulţumiri Monseniorului Enrico Bosoni pentru amabila semnalare a acestui caz)

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *