Meniu

Vindecarea lui Gabriele Gargam (1899)

Gabriele Gargam era un funcţionar la poştă. La 17 decembrie 1899, pe când făcea serviciul pe trenul accelerat care pleacă de la Bordeaux, la 10,30 seara, a fost implicat într-un accident feroviar.

În urma teribilului impact, Gabriele a fost aruncat la zece metri distanţă, pe fundul unui povârniş, în mijlocul zăpezii. A fost găsit nemişcat, fără să dea nici un mic semn de viaţă până către ora 7.00 din dimineaţa următoare. Acel accident teribil i-a zguduit întreaga fiinţă aşa încât nici unul dintre membrele sale nu era în măsură să-şi desfăşoare funcţiile.

Au trecut aproape doi ani şi picioarele sale au început să dea în cangrenă. Acesta era cu siguranţă un semn de moarte iminentă. Aflând despre un pelerinaj care urma să se facă la Lourdes, Gabriele Gargam s-a înscris, împins nu atât de credinţă, cât de dorinţa de a părăsi spitalul.

Ajuns la Lourdes, pe când se desfăşura procesiunea cu preasfântul sacrament, a fost întins pe jos mai mult mort decât viu. La câteva minute de când se afla acolo, şi-a pierdut simţurile. Dar iată că, pe când ostensoriul de aur care-l purta pe Isus euharisticul trecea pe lângă el, în mod miraculos s-a ridicat în picioare şi a început să meargă după preasfântul sacrament, complet vindecat.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *