Meniu

Vindecarea Mariei Luiza Horeau (1889)

În anul 1889, domnişoara Maria Luiza Horeau, complet oarbă, a vrut să fie dusă la Lourdes, cu un tren al „Pelerinajului Naţional”; plină de încredere, două zile la rând a fost cufundată în apa miraculoasă din piscină: nu s-a întâmplat nimic. Către ora 16.00, a doua zi, ea s-a rugat, îngenuncheată lângă grotă, în timpul binecuvântării cu preasfântul sacrament. După binecuvântare, procesiunea a început îndreptându-se spre bazilică.

Toţi bolnavii erau acolo, întinşi pe paturile lor, cu ochii îndreptaţi către Dumnezeu care trecea prin mijlocul lor, pentru a-i mângâia sau vindeca; o mulţime de lume îi înconjura, în genunchi; din toate părţile se auzeau invocaţii. Maria Luiza nu a putut să se apropie de grotă şi a trebuit să aştepte la piscină. Dar inima ei era pregătită.

Aştepta acolo, plină de încredere, trecerea bunului Învăţător; a rugat o prietenă, care o conducea şi o ajuta, să o anunţe în momentul în care Domnul nostru trecea pe lângă ea: „Când preasfântul sacrament se va apropia de mine, i-a spus, aveţi bunăvoinţa de a mă anunţa! Doresc să-i adresez atunci laudele şi intenţiile mele arzătoare”.

Când Isus era foarte aproape de Maria Luiza, prietena ei i-a şoptit la ureche: „Iată-l!”. Săraca femeie s-a aruncat în genunchi şi cu profundă credinţă a început să strige: „Osana, Osana Fiului lui Dumnezeu! O bunule Învăţător, ai milă de mine; Doamne, fă-mă să văd!”.

În acelaşi moment, în timp ce o lumină orbitoare îi trecea înaintea ochilor şi o durere cumplită a cuprins-o, ochii ei s-au deschis. Ea a început să vadă sfânta ostie, pe episcopul care ducea ostensoriul şi pe toată lumea care o înconjura; în depărtare a zărit grota, de unde statuia albă a Mariei îi părea că-i zâmbeşte! Maria Horeau a fost complet vindecată la trecerea preasfântului sacrament.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *