Meniu

Conducătorii tăi: Sfânta Fecioară şi preotul

Aşa cum un alpinist ce urcă spre vârful unui munte înalt are nevoie de un conducător experimentat şi sigur, la fel, şi tu, pentru a parcurge cu siguranţă calea ce duce spre piscul sfinţeniei, ai nevoie de doi conducători: unul în cer şi altul pe pământ.

Conducătorul tău în cer: Sfânta Fecioară Maria

Urcuşul spre piscul iubirii divine trebuie să fie făcut în compania Mariei, mama lui Isus.

Toţi sfinţii care au ajuns pe acest pisc ne spun că, împreună cu Maria, se înaintează mai mult şi în timp mai scurt, decât în ani lungi fără ea.

De ce?

Înainte de toate, pentru că Maria cunoaşte bine acest drum pe care ea l-a parcurs pentru prima dată în mod perfect: "Iată, slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău!" (Lc 1,38).

Apoi, pentru că sfânta Fecioară este Mama lui Dumnezeu şi este, deci, foarte puternică în a te ajuta să învingi diavolul şi tentaţiile lui.

În sfârşit, pentru că sfânta Fecioară te iubeşte aşa cum îl iubeşte pe Isus al ei şi, cu toate că trupul său preasfânt este în cer, ea, care trăieşte în Dumnezeu, spiritual, este mereu alături de tine, pentru a te face la fel ca pe Isus al ei şi pentru a te ajuta să faci în fiecare moment "ceea ce el îţi va spune" (In 2,5).

Conducătorul tău pe pământ: preotul

Isus a instituit sacramentul Preoţiei pentru a rămâne alături de tine în persoana preotului, căruia i-a dat puterea divină de a-ţi dărui (în sacramente) viaţa sa divină şi de a te conduce (cu învăţătura sa) până pe piscul sfinţeniei.

Preotul pe care-l vei alege drept conducător al tău trebuie, înainte de toate, să fie sfânt. De fapt, cum ar putea să te conducă pe drumul sfinţeniei cineva care nu l-a parcurs înaintea ta?

În al doilea rând, este necesar să-ţi inspire încredere. Încrederea, spunea Don Bosco, este cheiţa de aur care deschide inima ta: tu trebuie să ştii să o pui în mâna sa, ca în mâinile lui Isus.

Când, (după ce ai cerut lumina Duhului Sfânt) l-ai găsit, îl vei lua drept confesorul tău. La Spovadă, el (dar în acel moment el este Isus!) îţi va ierta păcatele pe care i le-ai mărturisit şi tu îi vei încredinţa fără osteneală greutăţile şi dorinţele tale, ştiind că tot ceea ce îi spui va rămâne secret pentru totdeauna.

Cu ajutorul său, vei reuşi să înţelegi mai uşor în ce etapă te afli pe calea sfinţeniei şi ce trebuie să faci pentru a înainta.

El îţi va recomanda, cu siguranţă, să acorzi un timp precis din ziua ta pentru rugăciune, fără de care este imposibil să mergi în para dis.

Pentru aceasta, în paginile ce urmează îţi voi vorbi despre rugăciune şi îţi voi sugera o "schemă minimă" de rugăciuni, pe care tu o vei putea mări în acord cu confesorul tău, mai ales introducând în aceasta "meditaţia".

Isus ne-a dat doi conducători pentru a deveni ca el: mama sa şi preotul. Ei te vor ajuta să nu cazi de-a lungul drumului şi să urci pe Muntele Sfinţeniei, până în vârf…

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *