Meniu

Dumnezeu ne-a făcut fiii săi ca şi pe Isus

Împins de iubirea sa irezistibilă, Dumnezeu a dorit să ne creeze drept imagini vii ale Fiului său divin, Isus. Pentru aceasta, Tatăl a dorit ca toţi oamenii, făcuţi din trup şi suflet ca şi Isus, să fie şi fiii săi ca Isus.

Noi, oamenii, am putut deveni fiii lui Dumnezeu pentru că Tatăl l-a trimis pe unicul său Fiu pe pământ să se facă om, în marele eveniment al întrupării în care Maria a devenit mama lui Dumnezeu prin acţiunea Duhului Sfânt.

Sfântul Irineu a exprimat toate acestea în celebra frază care rezumă esenţa creştinismului: "Fiul lui Dumnezeu s-a făcut om, pentru ca omul să poată deveni fiu al lui Dumnezeu".

Tu înţelegi că acest fapt reprezintă cu adevărat cea mai mare iubire a lui Dumnezeu pentru noi, darul cel mai mare pe care iubirea atotputernică a lui Dumnezeu putea să ni-l facă!

Acest dar, pentru că ne este dat "gratis" şi ne face "sfinţi", aşa cum Dumnezeu este sfânt, se mai numeşte şi "har sfinţitor".

Cine este omul?

Omul este o fiinţă raţională formată din suflet şi trup, chemată să participe, în Isus Cristos, la viaţa divină.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *