Meniu

În Biserică, Isus ne uneşte cu el prin cele şapte sacramente

În Biserică, Isus vine la noi (prin slujirea preoţilor) şi ni-l dă pe Duhul Sfânt în cele şapte sacramente:

  • La începutul vieţii noastre, în sacramentul Botezului, Isus ni-l dă pe Duhul Sfânt care ne şterge păcatul strămoşesc şi ne dă viaţa sa divină.
  • Apoi, în sacramentul Confirmaţiunii (sau al Mirului), ne "con firmă" în asemănarea cu el, revărsând în mod deplin asupra noastră Duhul său Sfânt.
  • În sacramentul Euharistiei, Isus în persoană ni se dăruieşte nouă pentru a ne transforma în totalitate în el.

Aceste prime trei sacramente sunt numite ale "iniţierii creştine", pentru că sunt ca rădăcina din care are început viaţa lui Isus Cristos în noi.

  • În celelalte patru sacramente, Isus ne este aproape în momentele cele mai importante ale existenţei noastre: în Spovadă ne iartă păcatele, adică lipsa noastră de iubire faţă de Dumnezeu, pe care poate că am avut-o după Botez; în sacramentul Ungerii bolnavilor, îşi asistă fraţii bolnavi, iertându-le păcatele şi ajutându-i să se vindece; în sacramentele Preoţiei şi Căsătoriei, Isus consacră preoţii săi sau iubirea creştină a mirilor.

Ce sunt sacramentele?

Sacramentele sunt semne văzute instituite de Isus Cristos, care, prin ac ţi unea Duhului Sfânt, îi leagă în mod vital de Isus pe cei care le primesc în mod demn şi cu credinţă.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *