Meniu

A noua poruncă dumnezeiască

 1. Ce spune a noua poruncă dumnezeiască?

  A noua poruncă dumnezeiască spune: "Să nu poftești femeia aproapelui tău".

 2. Ce ne poruncește Dumnezeu prin porunca a noua?

  Prin porunca a noua Dumnezeu ne poruncește să fim caști (curați) în toate gândurile și dorințele noastre. Această poruncă o completează pe a șasea, care ne cere castitate în vorbe și fapte.

 3. Ce interzice Dumnezeu prin porunca a noua?

  Prin porunca a noua Dumnezeu interzice cultivarea gândurilor și a dorințelor necurate, atât pentru că ele murdăresc inima noastră, cât și pentru că reprezintă poarta spre păcatele condamnate de porunca a șasea.

 4. Ce trebuie să facem pentru a respecta porunca a noua?

  Pentru a respecta porunca a noua trebuie să prețuim castitatea, cultivând puritatea inimii noastre. De aceea vom evita orice poate să ne aducă în minte gânduri necurate sau să trezească în noi dorințe necurate (a se vedea porunca a șasea, nr. 193).

 5. Ce trebuie să facem atunci când totuși ne vin gânduri sau dorințe necurate?

  Gândurile și dorințele necurate trebuie alungate imediat, îndreptându-ne atenția spre altceva, cel mai bine rugându-ne. Dacă, în schimb, ne oprim de bună voie la aceste gânduri și dorințe necurate, păcătuim împotriva poruncii a noua.

 

Pentru a veni în întâmpinarea celor care ar dori să prezinte copiilor acest catehism, la cateheză sau la orele de religie, fiecare capitol este oferit şi ca prezentare PowerPoint, care, pe lângă textul de mai sus, include fotografii color, uneori şi alte elemente (ex: rugăciuni), totul pentru a îmbogăţi vizual experienţa predării.

În pagina care se va deschide după ce daţi click pe butonul de mai jos căutaţi textul "Descărcaţi online → Prezentare PPTX".

Descărcaţi această prezentare PowerPointImportant: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *