Meniu

Despre Spiritul Sfânt

 1. Cine este Spiritul Sfânt?

  Spiritul Sfânt este a treia Persoană a Preasfintei Treimi, Dumnezeu adevărat ca Tatăl și Fiul.

 2. Cu ce titluri ne mai adresăm Spiritului Sfânt?

  Dintre titlurile cu care îl mai invocăm pe Spiritul Sfânt amintim: Mângâietorul (sau Paracletul), Spiritul Adevărului, Dătătorul de viață…

 3. De la cine purcede Spiritul Sfânt?

  Spiritul Sfânt purcede din veșnicie de la Tatăl și de la Fiul.

 4. A acționat Spiritul Sfânt și în perioada Vechiului Testament?

  Da. Acțiunea Spiritului Sfânt o putem recunoaște încă de la începutul timpurilor, în Creație, iar mai apoi în profeți, pe care i-a inspirat să vorbească în numele lui Dumnezeu.

 5. Când a coborât Spiritul Sfânt asupra Apostolilor?

  La cincizeci de zile de la învierea lui Isus Hristos, Spiritul Sfânt a coborât în chip de limbi de foc asupra Apostolilor, pe când aceștia erau în Ierusalim. Sărbătoarea Coborârii Spiritului Sfânt mai este numită și sărbătoarea Rusaliilor sau a Cincizecimii.

 6. Ce s-a întâmplat atunci cu Apostolii?

  Spiritul Sfânt le-a luminat mințile, i-a întărit în credință și le-a dat curajul să îl predice întregii lumi pe Isus Hristos mort și înviat.

 7. Care este importanța Rusaliilor pentru Biserică?

  La Rusalii, Spiritul Sfânt a coborât asupra Bisericii, care atunci a fost arătată public pentru prima oară, începându-și din acel moment lucrarea de vestire și de răspândire a Evangheliei.

 8. Care este acțiunea Spiritului Sfânt în Biserică?

  Spiritul Sfânt rămâne în Biserică până la sfârșitul veacurilor pentru a o zidi, însufleți și sfinți.

 9. Care sunt darurile Spiritului Sfânt?

  Darurile Spiritului Sfânt sunt șapte: înțelepciunea, înțelegerea, sfatul, tăria, știința, evlavia și frica de Dumnezeu.

 10. Prin ce simboluri este reprezentat Spiritul Sfânt?

  Câteva dintre simbolurile prin care este reprezentat Spiritul Sfânt sunt focul, vântul, porumbelul, undelemnul, norul, apa.

 

Pentru a veni în întâmpinarea celor care ar dori să prezinte copiilor acest catehism, la cateheză sau la orele de religie, fiecare capitol este oferit şi ca prezentare PowerPoint, care, pe lângă textul de mai sus, include fotografii color, uneori şi alte elemente (ex: rugăciuni), totul pentru a îmbogăţi vizual experienţa predării.

În pagina care se va deschide după ce daţi click pe butonul de mai jos căutaţi textul "Descărcaţi online → Prezentare PPTX".

Descărcaţi această prezentare PowerPointImportant: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *