Meniu

Miracolul din Lanciano (750)

În Lanciano, Abruzzo (Italia), în jurul anului 750, Isus a vrut să dea o dovadă a prezenței sale reale în Euharistie.

În biserica “Sfântul Francisc”, unde a avut loc minunea, o inscripție pe marmură povestește ce s-a petrecut atunci, în locul unde este păstrată și acum relicva: “Cam în anii Domnului șapte sute, în această biserică un preot călugăr s-a îndoit de faptul că în ostia consacrată este cu adevărat trupul Domnului nostru, iar în potir sângele său. A celebrat Liturghia și, după ce a spus cuvintele consacrării, a văzut că ostia a devenit carne și vinul a devenit sânge. Au fost arătate toate acestea celor din jur și întregului popor.

Carnea este încă întreagă și sângele împărțit în cinci părți inegale, care împreună cântăresc cât fiecare luată separat. Toate acestea pot fi văzute în această capelă construită de Ioan Francisc Valsecca, cu propria cheltuială, în anul Domnului 1636″.

Analizele de laborator, din acești ultimi ani, efectuate de mai multe ori și de diferiți experți, confirmă că este vorba de carne și sânge de om care se păstrează în mod nealterat.

© Editura Presa Bună, Bd. Ştefan cel Mare, nr. 26, RO-700064-Iaşi, www.ercis.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *