Meniu

Ce a făcut Isus ca să ne mântuiască?

Ştim deja că Isus este Fiul lui Dumnezeu venit pe pământ pentru a ne mântui. Numai el, fiind Dumnezeu adevărat şi om adevărat, poate fi "mijlocitor" între Dumnezeu şi oameni, adică SINGURUL SALVATOR sau MÂNTUITOR al întregii omeniri. Dar tu acum mă vei întreba: "Ce a făcut Isus pentru a ne mântui?"

Îţi răspund: Isus a făcut în principal trei lucruri:

  1. Ne-a învăţat că Dumnezeu este Tatăl nostru şi ne iubeşte atât de mult că ne cheamă să fim fiii săi.
  2. Ne-a dat dovezi divine că este Fiul lui Dumnezeu, făcând multe "minuni", adică fapte minunate pe care numai Dumnezeu le poate face. Minunea cea mai mare a lui Isus este aceea ca a înviat a treia zi de la moartea sa.
  3. S-a jertfit pentru noi pe cruce, oferindu-şi viaţa pentru a şterge păcatele noastre. A înviat din morţi pentru a mântui şi sufletul şi trupul nostru.

Şi toate acestea, Isus le-a făcut pentru că ne iubeşte! De aceea, şi noi trebuie să trăim numai pentru iubirea lui Isus, neîntristându-l niciodată cu păcatele, ci făcând întotdeauna ceea ce el ne-a învăţat.

Ce a făcut Isus Cristos în timpul vieţii sale pământeşti?

Isus Cristos, în viaţa sa pământească:

1) ne-a învăţat, prin exemplul şi cuvântul său, să trăim ca fii ai lui Dumnezeu;

2) a întărit prin minuni adevărul învăţăturii sale;

3) în sfârşit, pentru a şterge păcatul şi pentru a ne deschide din nou paradisul, s-a jertfit pe cruce şi a înviat din morţi, fiind singurul Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni.

Pentru a ne mântui, Isus ni l-a făcut cunoscut pe Dumnezeu, Tatăl nostru; ne-a dovedit că el însuşi este Dumnezeu, făcând minuni; dar, mai ales, şi-a sacrificat pentru noi viaţa pe cruce şi a înviat din morţi pentru a ne deschide din nou porţile paradisului.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *