Meniu

Cum s-a făcut om Fiul lui Dumnezeu

Fiul lui Dumnezeu, pentru a se face om ca şi noi, a avut nevoie de o mamă. În ea s-a format TRUPUL său OMENESC, însufleţit de un SUFLET OMENESC, ca al nostru.

Ştim deja că mama lui Isus se numeşte Maria. Ea, aşa cum îţi arată desenul, l-a conceput pe Fiul său divin în mod miraculos, prin acţiunea Duhului Sfânt. Pentru aceasta, preasfânta Maria, chiar fiind mamă, este şi fecioară.

Să te rogi în fiecare zi mamei lui Isus cu frumoasa rugăciune "Bucură-te, Marie". În prima parte a acestei rugăciuni, tu o lauzi pe sfânta Fecioară; în timp ce în a doua parte, îi ceri să se roage pentru tine.

Bucură-te, Marie, cea plină de har,
Domnul este cu tine;
binecuvântată eşti tu între femei
şi binecuvântat este rodul trupului tău, Isus.
Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu,
roagă-te pentru noi, păcătoşii,
acum şi în ceasul morţii noastre.
Amin.

În ce mod Fiul lui Dumnezeu s-a făcut om?

Fiul lui Dumnezeu s-a întrupat în sânul preacurat al fecioarei Maria, prin acţiunea Duhului Sfânt, luând un trup şi un suflet ca al nostru.

Pentru a se naşte ca om, Isus avea nevoie de o mamă. Pentru aceasta, Dumnezeu a creat o copilă neprihănită şi plină de har şi de viaţă divină: Fecioara Maria.

Apoi l-a trimis asupra ei pe Duhul Sfânt, care a făcut-o mama lui Isus.

Şi astfel, în ziua de Crăciun, ea a putut să-l strângă în braţele sale pe Fiul lui Dumnezeu făcut om pentru mântuirea întregii omeniri.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *