Meniu

Cum se iartă păcatul de moarte

Când o persoană comite un păcat de moarte, se răzvrăteşte împotriva lui Dumnezeu, dispreţuieşte iubirea sa şi se dovedeşte a fi duşmanul lui: ca o consecinţă a acestui fapt, sufletul său pierde viaţa divină şi devine vrednic de iadul veşnic, în care va cădea cu siguranţă, dacă va muri în această stare.

Ei bine, pentru a se elibera de păcatul de moarte, sufletul trebuie să se întoarcă umil la Dumnezeu şi să-i ceară iertare: pentru aceasta, Isus ne-a dat sacramentul Pocăinţei sau al Spovezii, pe care trebuie să dorim să-l primim cât mai curând, pentru că noi nu ştim când vom muri! Există însă multe persoane (chiar şi tineri) care mor dintr-o dată, din cauza unei boli sau din cauza unei nenorociri. Ce este şi cum se primeşte bine sacramentul Pocăinţei, îţi voi explica mai târziu.

Tu, însă, mă vei întreba: Dacă eu aş dori să mă spovedesc, dar nu aş avea posibilitatea de a o face imediat, va trebui să rămân în păcat de moarte şi cu pericolul de a mă condamna veşnic? Îţi răspund: Nu, pentru că tu poţi să te eliberezi imediat de păcatul de moarte făcând un act de "căinţă desăvârşită", adică:

  • să ceri îndată iertare lui Isus pentru că l-ai făcut să sufere atât de mult,
  • să-i promiţi că nu-l vei mai supăra
  • şi să primeşti sacramentul Pocăinţei atunci când o vei putea face; neapărat, însă, înainte de a primi sfânta Împărtăşanie sau când eşti în pericol de moarte.

Cum se iartă păcatul de moarte?

Păcatul de moarte se iartă printr-o spovadă bună sau printr-un act de căinţă desăvârşită, care te eliberează imediat de păcate, însă rămâne obligaţia de a le mărturisi.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *