Meniu

Dumnezeu a creat îngerii şi oamenii

Împinsă numai de iubirea sa infinită, Preasfânta Treime a dorit să creeze (în afara lucrurilor materiale care există în lume) persoane inteligente şi libere care să-l poată iubi şi cu care să poată împărţi fericirea sa divină. În paginile care urmează, îţi voi povesti istoria acestor fiinţe inteligente, adică a îngerilor şi a oamenilor, pentru că numai cunoscând-o vei putea înţelege cât te-a iubit Dumnezeu şi cât trebuie să-l iubeşti tu pentru a fi fericit.

  • Istoria îngerilor şi a oamenilor este, deci, istoria iubirii divine pentru fiinţele sale preferate.
  • Dar aceasta este şi o istorie a păcatului, pentru că, aşa cum îţi voi spune, multe dintre aceste fiinţe au răspuns cu "nu" iubirii lui Dumnezeu.
  • În sfârşit, este o istorie a iubirii divine reînnoite, care, pentru a salva fiinţele sale de păcat, l-a trimis pe singurul său Fiu pe pământ, pentru a deveni fratele şi Mântuitorul nostru.

Dumnezeu a creat numai lucrurile materiale din lume ?

Dumnezeu nu a creat numai lucrurile materiale din lume; el i-a creat şi pe îngeri, spirite inteligente. De asemenea, el creează sufletul fiecărui om.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *