Meniu

Dumnezeu este Preasfânta Treime

Până aici l-ai cunoscut pe Dumnezeu numai din afară, adică observând lucrurile pe care el le-a creat. Dar această cunoaştere a lui Dumnezeu nu-ţi poate fi suficientă! Noi toţi dorim să-l cunoaştem mai bine şi ne întrebăm: Cum este Dumnezeu în el însuşi? Putem cunoaşte "viaţa intimă" a lui Dumnezeu?

Îţi răspund: Da, o putem cunoaşte, pentru că el însuşi ne-a explicat-o, pentru că el însuşi ne-a vorbit despre sine.

DUMNEZEU NE-A V ORBIT DESPRE SINE

Da, Dumnezeu ne-a vorbit cu adevărat despre sine prin Isus Cristos şi noi credem în cuvântul său pentru că el este adevărul! Tot ceea ce Dumnezeu ne-a spus este rezumat în frumoasa rugăciune Crezul, pe care noi trebuie să o spunem în fiecare zi.

Cred în Dumnezeu, Tatăl atotputernicul, Creatorul cerului şi al pământului. Şi în Isus Cristos, Fiul său unic, Domnul nostru, care s-a zămislit de la Duhul Sfânt, s-a născut din Maria Fecioara; a pătimit sub Ponţiu Pilat, s-a răstignit, a murit şi s-a îngropat; s-a coborât în iad, a treia zi a înviat din morţi; s-a suit la ceruri, şade de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatăl atotputernicul; de unde are să vie să judece pe vii şi pe morţi. Cred în Duhul Sfânt; sfânta Biserică catolică; împărtăşirea sfinţilor, iertarea păcatelor; învierea morţilor şi viaţa veşnică. Amin.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *