Meniu

Dumnezeu nu poate face răul

Priveşte desenul alăturat: un copil l-a bătut pe fratele său mai mic şi i-a rupt skateboard-ul. De departe, alţi copii privesc înspăimântaţi scena. Iată cum se naşte răul care ne face să suferim: se naşte din răutatea noastră, adică din păcatele oamenilor.

În acelaşi fel, toate relele care există în lume (de la războaie, la crime, la furturi, la sărăcie etc.) nu sunt dorite de Dumnezeu, ci sunt cauza păcatelor oamenilor care folosesc rău libertatea lor.

Dumnezeu, de fapt, fiind iubire, adică bunătate infinită, nu poate dori niciodată răul, ci numai binele. El, ca un Tată plin de bunătate, suferă pentru răul făcut de copiii lui şi face tot posibilul pentru a-l împiedica sau, dacă deja a fost făcut, încearcă să scoată din rău un bine şi mai mare, ca atunci când, dintr-o boală, încearcă să conducă un păcătos la convertire.

RĂSPUNDE alegând răspunsul corect:

1) Dumnezeu poate dori răul? DA NU

2) Răul care există în lume a fost făcut de Dumnezeu sau de oameni? DE DUMNEZEU   DE OAMENI

3) Dumnezeu, după ce a poruncit oamenilor să facă numai binele, respectă libertatea lor? DA NU

4) Când oamenii fac rău cu păcatele lor, Dumnezeu ştie să mai scoată din acesta binele pentru ei? DA NU

Dumnezeu poate face răul?

Dumnezeu nu poate face răul pentru că nu-l poate dori, fiind iubirea infinită; dar îl suportă pentru a lăsa libere fiinţele, ştiind apoi să scoată binele şi din rău.

…un copil l-a bătut pe fratele său mai mic şi i-a rupt skateboard-ul…

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *