Meniu

Istoria oamenilor

Omul este creatura lui Dumnezeu, care reuneşte în el lumea materială şi cea spirituală. Partea materială a omului este trupul; cea spirituală este sufletul nemuritor, care-l face capabil să cunoască şi să dorească.

Primii oameni creaţi de Dumnezeu se numeau Adam şi Eva. Pentru ei, Dumnezeu a creat cerul şi pământul, cu plantele şi animalele, pentru ca ei să aibă o casă şi pentru a se putea hrăni, a creşte, a se înmulţi şi a domina pământul. Lor, Dumnezeu le-a dat şi porunca de a-l iubi mai presus de orice lucru şi de a se iubi între ei.

Apoi le-a dăruit marele dar pe care l-a dat îngerilor: i-a făcut fiii săi, făcându-i părtaşi la viaţa sa divină, pe care, în desen, am simbolizat-o cu un cerc de lumină ce înconjoară chipul lor. În sfârşit, le-a oferit, ca destin veşnic, bucuria fericirii în paradis.

RĂSPUNDE alegând răspunsul corect:

1) Între trup şi suflet, care este partea cea mai preţioasă a omului? TRUPUL SUFLETUL

2) Între trup, suflet şi viaţa divină, ce este mai preţios? VIAŢĂ DIVINĂ

3) Bărbatul şi femeia au aceeaşi demnitate? DA NU

4) Destinul omului este de a fi fericit în această viaţă sau în viaţa veşnică a paradisului? ÎN ACEASTĂ VIAŢĂ ÎN PARADIS

Cine este omul ?

Omul este o fiinţă raţională formată din suflet şi trup, chemată să participe, în Isus Cristos, la viaţa divină.

Cu ce scop ne-a creat Dumnezeu ?

Dumnezeu ne-a creat pentru a ne face fiii săi şi, astfel, să-l cunoaştem, să-l iubim, să-l slujim în această viaţă şi să ne bucurăm apoi în el, în cealaltă viaţă, în paradis.

Primii oameni creaţi de Dumnezeu se numeau Adam şi Eva…

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *