Meniu

Păcatul nostru este iertat de Isus

Dacă superi un prieten de-al tău, lui trebuie să-i ceri iertare, pentru că el este acela pe care l-ai supărat. În acelaşi fel, atunci când cu un păcat îl superi pe Dumnezeu, lui trebuie să-i ceri iertare, pentru că el este acela pe care l-ai supărat şi numai el te poate ierta!

În afară de aceasta, dacă tu furi o sumă de bani unui prieten, nu este suficient să-i ceri iertare, ci trebuie să repari greşeala, restituindu-i suma de bani! Astfel, fiecare păcat al nostru împotriva lui Dumnezeu, chiar dacă este iertat, trebuie să fie şi reparat cu o pocăinţă corectă şi cu unele fapte bune.

Când, apoi, este vorba despre un păcat de moarte, ofensa adusă lui Dumnezeu este atât de mare încât omul nu va putea să o repare niciodată cu puterile lui, în acelaşi mod în care, dacă un nebun ar putea distruge o capodoperă a lui Rafael, dar nu ar mai putea să o refacă niciodată.

Atunci, Dumnezeu, văzându-ne incapabili să ştergem păcatul nostru, a avut milă de noi. L-a trimis pe pământ pe însuşi Fiul său divin, Isus, ca să se facă om pentru a ispăşi şi a şterge păcatele noastre în trupul său, sacrificat pentru noi pe cruce.

RĂSPUNDE alegând răspunsul corect:

1) Fiul lui Dumnezeu s-a făcut om din iubire faţă de sine sau din iubire faţă de noi? DIN IUBIRE FAŢĂ DE SINE DIN IUBIRE FAŢĂ DE NOI

2) Dacă Fiul lui Dumnezeu nu ar fi venit să ne mântuiască de păcat, noi am fi putut să ne salvăm singuri? DA NU

De ce Fiul lui Dumnezeu s-a făcut om?

Fiul lui Dumnezeu s-a făcut om pentru a ne mântui, adică pentru a ne elibera de păcat, pentru a ne reda viaţa sa divină şi pentru a ne deschide din nou paradisul.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *