Meniu

Sacramentul Botezului

Dacă este adevărat că Euharistia este cel mai mare sacrament, primul sacrament care trebuie primit este BOTEZUL, pentru că acesta este ca o "poartă" prin care intrăm ca să facem parte din Biserică. De aceea, el poate fi primit doar o singură dată.

Botezul este celebrat, în numele lui Isus, de către preot, care toarnă pe capul copilului apă, pronunţând cuvintele: "N., eu te botez în numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh".

Prin Botez, Duhul Sfânt coboară în sufletul copilului şi îl umple cu viaţa sa divină, ştergând din acesta păcatul strămoşesc; de aceea este bine să botezăm copiii cât mai curând posibil. Astfel, prin Botez se naşte un nou "creştin", adică un nou fiu al lui Dumnezeu, un nou frate al lui Isus şi un nou membru al Bisericii.

RĂSPUNDE alegând răspunsul corect:

1) Care este sacramentul cel mai mare?

2) Care sacrament se primeşte mai întâi?

3) Care sacrament şterge păcatul strămoşesc? EUHARISTIA BOTEZUL

4) La ce viaţă ne naştem prin Botez? LA VIAŢA OMENEASCĂ LA VIAŢA DIVINĂ

5) Este bine să botezăm copiii abia născuţi? DA NU

6) Botezul poate fi primit de mai multe ori? DA NU

Ce este Botezul?

Botezul este sacramentul prin care omul se naşte la viaţa divină, este eliberat de păcatul strămoşesc, devine o făptură nouă în Biserică, frate al lui Isus şi fiu al lui Dumnezeu.

Înainte de a primi Botezul, sufletul copilului este lipsit de viaţa divină şi este pătat de păcatul strămoşesc (originar); după Botez, păcatul strămoşesc este şters şi copilul primeşte viaţa divină: este fiu al lui Dumnezeu!

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *