Meniu

Unde este acum Isus?

Iată o întrebare care cu siguranţă ţi-a venit adesea din inimă: "Unde este acum Isus? Unde pot să-l întâlnesc?" Îţi răspund:

1) Isus este acum în cer, unde s-a înălţat după învierea sa. El, cu omenitatea sa (adică cu trupul şi sufletul său), trăieşte pentru totdeauna în Preasfânta Treime, la dreapta Tatălui. Acolo, sus, el arată Tatălui său rănile încă deschise, pentru a

implora de la el mântuirea noastră veşnică.

2) Însă Isus a voit să rămână şi pe acest pământ, pentru a fi alături de noi.

Şi pentru a face aceasta, a făcut un miracol de iubire: s-a ascuns, sub speciile pâinii şi vinului, în Preasfântul Sacrament, în Euharistie. În aceasta, Isus este prezent întocmai ca şi în cer, deci ca Dumnezeu adevărat şi om adevărat.

Şi astfel, în fiecare biserică, în fiecare tabernacol, noi ne putem întâlni personal cu Isus, putem vorbi cu el, îi putem cere ajutorul şi-i putem oferi iubirea noastră.

Un bun creştin nu ar trebui să lase să treacă nici o singură zi fără să intre într-o biserică pentru a-l saluta pe Isus.

Unde este acum Isus Cristos?

Acum, Isus Cristos, ca Dumnezeu, este în orice loc; dar, ca Dumnezeu şi om, este în cer şi în Preasfântul Sacrament, în Euharistie.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *