Meniu

Rugăciunea

Lecţia a 31-a
RUGĂCIUNEA

 

Copilul bun, când vrea ceva de la tatăl său, cere să-i dea. Noi cerem des de la părinţii noştri şi le mulţumim când ne-­au dat. Când cerem frumos, noi îi rugăm pe părinţii noştri. Aşa facem şi cu Tatăl Ceresc. Tot ce avem, de la El avem, de ­aceea Îi cerem şi-I mulţumim.

Ce este Rugăciunea?

Rugăciunea este ridicarea gândului la Dumnezeu, cu dra­goste, ca să-L cinstim, să-I mulţumim, să-I cerem iertare şi alte lucruri bune pentru noi.

Dumnezeu este Făcătorul nostru, Stăpânul şi Tatăl nostru ceresc. Când ne rugăm, arătăm că de la EI este tot binele, că EI este bun şi vrea să ne ajute. Rugăciunea e ca tămâia binemirositoare.

Rugăciunea nu-i numai atunci când zicem ceva pe de rost, ci şi atunci când, cu inima la Dumnezeu, facem un lucru bun. Este rugăciune şi atunci când, cu inima la suferinţele lui Isus, îi iertăm pe acei care ne rănesc.

Când ne rugăm, noi vorbim cu Dumnezeu.

Trebuie să ne rugăm?

Trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu, iar sfinţilor să mijlo­cească pentru noi la Dumnezeu, deoarece că Isus a zis: "Privegheaţi şi vă RUGAŢI". "Cereţi şi vi se va da".

Rugăciunea este banul nostru la Dumnezeu. Cu rugăciu­nea putem avea orice dar folositor de la Dumnezeu. Rugăciunea este cheia cu care deschidem cămara darurilor lui Dumnezeu.

Trebuie să ne rugăm deseori. Creştinii buni se roagă di­mineaţa, la amiaz şi seara. La fel, în orele de ispită şi necaz. Când ne rugăm, suntem păziţi de muşcătura şarpelui din iad. Trebuie să ne rugăm pentru părinţi, pentru Papa şi pentru creştinii prigoniţi.

Isus a zis: "Se cade pururea a se ruga şi a nu înceta".

Dumnezeu nu ne împlineşte totdeauna rugăciunea, pentru că, sau cerem rău, sau cerem lucruri rele pentru noi. Niciodată rugăciunea bună nu-i pierdută.

Cum trebuie să fie o rugăciune bună?

O rugăciune bună trebuie să fie făcută cu credinţă, cu dragoste şi cu stăruinţă.

"Mult poate rugăciunea cea fierbinte a dreptului", zice Sf. Apostol Iacob.

Cea mai frumoasă şi cea mai aleasă rugăciune este: "Tatăl nostru" şi "Născătoare de Dumnezeu".

ÎNTREBĂRI:

  • Ce arătăm noi când ne rugăm?
  • Ne rugăm numai atunci când spunem vorbe pe de rost?
  • Cu cine vorbim când ne rugăm?
  • Ca ce asemănăm rugăciunea?
  • Când se roagă creştinul bun?
  • De ce nu ne împlineşte Dumnezeu totdeauna rugăciunea?
  • Ce zice Sf. Apostol Iacob?
  • Care este cea mai frumoasă şi cea mai aleasă rugăciune?
DE CITIT:

Nu de mult, în mulţimea care a mers în pelerinaj la o frumoasă Mănăstire a Maicii Domnului, se afla şi un copil, care o iubea mult pe Sfânta Fecioară Maria. Copilul era grav bolnav, aproape de moarte, şi doctorii nu mai puteau face nimic. Când preotul s-a apropiat cu Sfânta Cuminecătură, copilul a şoptit rugăciunea: "Isuse, Fiule al Fecioarei Maria, vindecă-mă". Iar preotul a trecut mai departe cu Isus în Sfânta Cuminecătură. Atunci, copilul bolnav, cu puterile puţine ce le mai avea, a zis: "Isuse, fiule al Fecioarei Maria, nu m-ai vindecat. Am să spun Mamei Tale".

Mişcat la inimă de credinţa copilului, preotul se întoarce cu Isus din Sfânta Cuminecătură şi îl binecuvântează încă o dată. Atunci, a ieşit putere din Isus, Fiul lui Dumnezeu, şi rugăciunea l-a vindecat pe copil. Şi iată-l că se ridică de pe pragul morţii şi se face sănătos. Şi a zis: "Isuse, Fiule al Fecioarei Maria, m-ai vindecat. Voi spune Mamei Tale să mă ajute să-Ţi mulţumesc".

A zis Isus: "De veţi cere ceva întru numele Meu, eu voi face".

© Editura Viaţa Creştină, str. Moţilor, nr. 26, RO-400001-Cluj-Napoca, www.viata-crestina.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *