Meniu

… şi a diavolilor

Din păcate, mulți îngeri, trași după el de cel mai frumos dintre ei, cu numele Lucifer, au devenit mândri și nu au mai dorit să-l recunoască pe Dumnezeu drept Creator al lor și Domn: pentru acest păcat, ei au pierdut viața divină și au devenit diavoli înspăimântători.

Din cauza păcatului lor grav, diavolii nu numai că au pierdut viața divină, ci s-au prăbușit în infern, unde suferă în mod disperat pierderea veșnică a lui Dumnezeu. În afară de aceasta, ei sunt chinuiți de un foc misterios, dar adevărat. Și toate acestea pentru totdeauna!

Diavolii îl urăsc pe Dumnezeu și, pentru aceasta, îi ademenesc pe oameni la rău, încercând să-i facă să cadă în păcat și să-i tragă după ei în infern.

Noi, însă, putem întotdeauna să rezistăm tentațiilor diavolului, cu ajutorul puternic al lui Dumnezeu, al preasfintei Fecioare Maria și al îngerului păzitor.

RĂSPUNDE alegând răspunsul corect:

1) Diavolii au un corp ca și noi? DA NU

2) Înainte de a păcătui împotriva lui Dumnezeu, diavolii erau îngeri fericiți? DA NU

4) Diavolii pot spera să se întoarcă și să fie îngeri fericiți? DA NU

5) Când diavolii ne ademenesc la rău, trebuie să cedăm sau să-i respingem? SĂ CEDĂM SĂ-I RESPINGEM

Cine sunt diavolii?

Diavolii sunt îngerii care s-au răzvrătit, din mândrie, împotriva lui Dumnezeu. Ei au fost aruncați în infern. Din cauza urii împotriva lui Dumnezeu, caută să-l ademenească pe om la rău.

…Îngerii care s-au revoltat împotriva lui Dumnezeu au pierdut viața divină și, deveniți diavoli, s-au prăbușit în infernul veșnic.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *