Meniu

Păcatul nostru este iertat de Isus

Dacă superi un prieten de-al tău, lui trebuie să-i ceri iertare, pentru că el este acela pe care l-ai supărat. În același fel, atunci când cu un păcat îl superi pe Dumnezeu, lui trebuie să-i ceri iertare, pentru că el este acela pe care l-ai supărat și numai el te poate ierta!

În afară de aceasta, dacă tu furi o sumă de bani unui prieten, nu este suficient să-i ceri iertare, ci trebuie să repari greșeala, restituindu-i suma de bani! Astfel, fiecare păcat al nostru împotriva lui Dumnezeu, chiar dacă este iertat, trebuie să fie și reparat cu o pocăință corectă și cu unele fapte bune.

Când, apoi, este vorba despre un păcat de moarte, ofensa adusă lui Dumnezeu este atât de mare încât omul nu va putea să o repare niciodată cu puterile lui, în același mod în care, dacă un nebun ar putea distruge o capodoperă a lui Rafael, dar nu ar mai putea să o refacă niciodată.

Atunci, Dumnezeu, văzându-ne incapabili să ștergem păcatul nostru, a avut milă de noi. L-a trimis pe pământ pe însuși Fiul său divin, Isus, ca să se facă om pentru a ispăși și a șterge păcatele noastre în trupul său, sacrificat pentru noi pe cruce.

RĂSPUNDE alegând răspunsul corect:

1) Fiul lui Dumnezeu s-a făcut om din iubire față de sine sau din iubire față de noi? DIN IUBIRE FAȚĂ DE SINE DIN IUBIRE FAȚĂ DE NOI

2) Dacă Fiul lui Dumnezeu nu ar fi venit să ne mântuiască de păcat, noi am fi putut să ne salvăm singuri? DA NU

De ce Fiul lui Dumnezeu s-a făcut om?

Fiul lui Dumnezeu s-a făcut om pentru a ne mântui, adică pentru a ne elibera de păcat, pentru a ne reda viața sa divină și pentru a ne deschide din nou paradisul.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *