Meniu

La sfârşitul lumii

Isus se va întoarce în mod vizibil şi glorios pe pământ: atunci toţi morţii vor învia pentru a fi judecaţi de el.

Isus ne-a spus că lumea în care trăim într-o zi se va sfârşi, chiar dacă nu ne-a spus când se va sfârşi.

În acea zi, el se va întoarce pe pământ în mod vizibil, aşezat pe norii cerului. Imediat, Isus va rechema la viaţă trupurile tuturor oamenilor care au trăit pe pământ: aceea va fi învierea finală.

Apoi, Isus va proclama în mod public judecata particulară pe care fiecare om a primit-o în ziua morţii (vezi aici): aceea va fi judecata universală. (În legătură cu aceasta, îţi recomand să citeşti capitolul 25 din Evanghelia după sfântul Matei, versetele 31-46).

În acea zi, toţi oamenii (cu sufletul şi cu trupul lor înviat) îl vor vedea şi vor recunoaşte că Isus este Fiul lui Dumnezeu care s-a făcut om pentru a-i mântui.

  • Aceia care în viaţă au crezut şi l-au iubit pe Isus vor intra, şi cu trupurile lor, în bucuria veşnică a paradisului, împreună cu toţi sfinţii.
  • Aceia care, însă, l-au dispreţuit şi l-au respins vor merge, şi cu trupurile lor, în focul veşnic al iadului, împreună cu diavolii.

Isus Cristos se va întoarce din nou pe acest pământ?

Da, Isus Cristos se va întoarce în mod vizibil şi glorios pe acest pământ, la sfârşitul lumii, pentru a-i învia şi judeca pe toţi oamenii, atât pe cei buni, cât şi pe cei răi, şi le va da lor răsplata sau pedeapsa veşnică.

La sfârşitul lumii, Isus se va întoarce în mod vizibil şi glorios pe pământ, aşezat pe norii cerului şi înconjurat de îngerii săi: la un semn al său, toţi oamenii vor învia şi vor fi judecaţi de el în mod public.

© Editura Sapientia, Str. Th. Văscăuţeanu 6, RO–700462-Iaşi, www.editurasapientia.ro


Important: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *