Meniu

Roadele sacramentului Mirului

Mirul este o revărsare deplină a Duhului Sfânt, o întărire şi o desăvârşire a Botezului. Prin acest sacrament are loc în noi creşterea harurilor baptismale: consolidează în noi calitatea de fii ai lui Dumnezeu; ne uneşte mai strâns cu Isus; sporeşte în noi darurile Duhului Sfânt; ne leagă mai strâns cu Biserica; ne dăruieşte o putere specială a Duhului Sfânt, pentru a răspândi şi apăra credinţa prin cuvânt şi faptă, ca adevăraţi martori ai lui Isus, pentru a nu ne ruşina niciodată de crucea lui. Cel care primeşte sacramentul Mirului cu credinţă, primeşte nobilul titlu de soldat şi apostol al lui Cristos.

Ca soldat al lui Cristos, trebuie să participe la lupta pe care Domnul său o duce împotriva Satanei şi a păcatului. Soldatul trebuie să fie capabil să sufere pentru a câştiga o bătălie (nu există luptă fără suferinţă), pentru bine şi pentru adevăr. Ca apostol, trebuie să înveţe adevărul religios pe cei mici, pe cei ignoranţi: să apere adevărurile religioase în faţa celor care-l neagă pe Dumnezeu sau îl ofensează.

Citiţi mai multe despre roadele mirului în „Manual de religie. Clasa a V-a. Sacramentele”.

Deschideţi materialul recomandatImportant: Comentariile pot fi folosite pentru a completa cu trimiteri utile materialul de mai sus. Nu vor fi validate comentariile ofensatoare.

Completări? Întrebări?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *